9 Ekim 2014 Perşembe

Kaynaklar

Stratejilerin detaylı planlanabilmesi ve hayata geçirilebilmesi için kaynaklara ihtiyaç vardır.
İlk yapılması gereken de bu kaynakları bir araya getirebilmek.

Mevcut bürokratlar ve ilk etapta işe alınabilecek danışmanlar kullanılarak "Head Hunter" kurumu veya şirketi oluşturulmalıdır. Burada mevcut insan kaynakları şirketleri ile de ortak çalışma yapılması işleri ve maliyetleri düşürecektir.
Gerekli insan kaynağını çekebilmek için bazı yasal düzenlemeler de yapılabilir. Farklı lokasyonlarda çalışanların iletişimi için altyapı çalışmaları da yapılmalıdır. Bu sayede yurt içi ve yurt dışından kaynak bulunması ve bunların verimli kullanılması sağlanabilir.

İlk etapta ihtiyaç duyulan insan kaynağı analiz becerisi kuvvetli konulara geniş açıdan bakabilen kişiler. Amaç stratejinin hayata geçirilmesi. Bu açıdan gerçek hayatta işlerin nasıl olup bittiğini iyi bilen kişiler de bu ekibe katkı sağlayacaklardır.

İnsan kaynağına ek olarak gerekli finansal desteğin de sorunsuz karşılanabilmesi için hızlı finans sistemi kurulmalıdır. Bu ekip stratejik planların hayat geçirilmesinde ilk finans kaynağını bulmanın yanında yatırımların planlanması konusunda da koordinasyon görevini üstelenecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder